HBC ft. Gary Novak

HBC ft. Gary Novak - HBC Super Trio

HBC The Super Trio
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 27,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 31,-
Bestel tickets

Informatie

De HBC supergroep, bestaande uit Scott Henderson, Dennis Chambers en Jeff Berlin zorgde al meerdere malen voor indrukwekkende optredens in Cultuurpodium Boerderij. Vanwege gezondheidsredenen is Dennis Chambers niet in staat om bij dit concert aanwezig te zijn. Hij wordt vervangen door de Amerikaanse drummer Gary Novak.

Scott Henderson staat bekend als een gerenommeerd jazz & bluesgitarist en stond jaren op de bühne met Tribal Tech. Wat Henderson absoluut uniek maakt, is dat hij jazz, blues, rock en fusion op bijzondere wijze weet te combineren. Hij weet de complexiteit van fusion samen te brengen met het basale bluesgevoel. Topbassist Jeff Berlin kreeg bekendheid als bandlid van Bruford (de band van de legendarische drummer Bill Bruford), maar heeft inmiddels met alle grote jazz en fusion artiesten gespeeld. Gary Novak is afkomstig uit Chicago. Hij is de zoon van de jazz pianist Larry Novak en kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Als sessiemuzikant werkte Gary samen met grootheden als Brandon Fields, Lee Ritenour en Chick Corea.

Voorprogramma

On Impulse

Het voorprogramma wordt verzorgd door On Impulse. Dit trio bestaat uit de topmuzikanten Coen Molenaar, Frans Völlink en Sebastiaan Cornelissen . De muziek van On Impulse kan worden omschreven als Electric Jazz/Fusion met invloeden van verschillende muziekstijlen. Coen Molenaar, die momenteel tourt met Jan Akkerman, neemt je met zijn hammond sound mee naar de beginjaren van de Jazz Rock, een gevoel van Nostalgie. Frans bespeelt zijn Fender bass op een manier die je doet denken aan Jaco Pastorius. Drummer Sebastiaan, die onder andere samenwerkte met Randy Brecker en Nigel Hitchcock, zorgt voor de ‘high energy’ grooves.

http://www.onimpulse.nl/indexnl.html