UITGESTELD - Heaven 17

×

Dit concert is uitgesteld omdat het alleen plaats kan vinden als alle maatregelen betreffende COVID-19 opgeheven zijn. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

UITGESTELD - Heaven 17

+ support Model Depose
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Dagkassa: 35,-

Informatie

Martyn Ware en Ian Marsh stonden ooit aan de basis van The Human League. Nog voor de doorbraak van die groep, verlaten ze in 1980 de band om een eigen productieproject te beginnen: "The British Electric Foundation". Hiermee willen ze kwalitatieve producties maken met de synthesizer als basis. Zo werken ze onder meer samen met Tina Turner, Sandie Shaw en Gary Glitter.

Eén van hun meest succesvolle projecten is Heaven 17. In 1983 scoren zij een grote hit met het nummer ‘Temptation’ van het album “The Luxury Gap”. Heaven 17 is vernoemd naar een fictieve popgroep uit de roman ‘A Clockwork Orange’, de roman van Anthony Burgess. 35 jaar na de release van de megahit ‘Temptation’ toeren de mannen nog steeds de wereld over. Met een volledige band zullen alle hits van toen ten gehore worden gebracht. Een aanrader voor liefhebbers van synthpop, new wave en disco!

Voorprogramma

Model Depose

Model Depose zijn de New Romantics van deze tijd. De duidelijk door new-wave en synthpop beïnvloede popsongs smelten samen met techno-, electro- en rockinvloeden. Het zijn de scherpe vocalen vol emotie en de solide, contrastrijke composities die Model Depose herkenbaar, eigen en toonaangevend maken. De band zuigt je mee in een wereld van intense gevoelens. Zowel melancholie als opbeurende momenten vormen inspiratie voor hun songs. Hun debuutalbum “Splitting Light” (2016) krijgt lovende recensies.

http://www.modeldepose.nl/
Bekijk programma