Haken (Uitverkocht)

×

Let op! Het concert van Haken is volledig uitverkocht. Er worden helaas geen kaarten meer aan de avondkassa verkocht.

Haken (Uitverkocht) - European Vector Studies 2019

+ supports VOLA & Bent Knee
  • Zaal open: 19:15
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 25,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 26,50

Informatie

Virtuositeit, creativiteit en dynamiek dat is waar Haken voor staat. De Britse band werd in 2007 opgericht en is inmiddels niet meer weg te denken uit de neo-prog scene. Toen Haken in 2010 debuteerde met hun album "Aquarius" voorspelden recensenten al dat deze band een grote toekomst tegemoet kon zien. Haken maakte de afgelopen jaren deze verwachtingen meer dan waar en eind oktober staat de release van hun vijfde album "Vector" gepland.

De sound van Haken wordt gekenmerkt door sfeervolle symfonische klanken, virtuoos gitaarwerk en stevige drumpartijen. De stem van frontman Ross Jennings zorgt regelmatig voor kippenvel. Vergelijkingen met Dream Theater, The Flower Kings en Gentle Giant worden regelmatig gemaakt. “Vector” is de opvolger van de succesvolle plaat “Affinity”. De verwachtingen zijn hoog en de band stelt niet graag teleur. “We don’t like to make simple music” aldus Ross Jennings.

Voorprogramma

VOLA

Vola is afkomstig uit Denemarken. Hun debuutalbum “Inmazes” (2015) kreeg lovende recensies. Het viertal combineerde djent rock met synthpop en proginvloeden. Hun nieuwe album “Applause Of A Distant Crowd” (2018) is wederom een meeslepend geheel dat het goed zal gaan doen in vele jaarlijstjes. Een aanrader voor liefhebbers van Messugah, Opeth, Porcupine Tree en Depeche Mode.

https://www.volaband.com/

Bent Knee

Bent Knee is afkomstig uit Boston en zag in 2009 het levenslicht. De drijvende kracht achter deze band is zangeres/toetsenist Courtney Swain. Bent Knee was vorig jaar te zien op het Progdreams Festival. De band heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Op hun laatste exemplaar “Land Animal” (2017) staat een combinatie van alternatieve rock, metal, pop, ambient, avantgarde en prog. Artrock in het kwadraat!

https://www.bentkneemusic.com/