Gus G & Band

Gus G & Band

+ supports Maxxwell & Magical Heart
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 24,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 25,-
Bestel tickets

Informatie

Als gitarist van Ozzy Osbourne schitterde Gus G van 2009 tot 2017 op de grootste podia ter wereld. De Griekse gitaarheld staat bekend als één van de meest gerespecteerde shredders in de metal scene. Naast zijn werk met de 'Prince of Darkness' toert Gus G al twintig jaar met zijn band Firewind. Inmiddels heeft hij ook drie soloalbums onder zijn eigen naam uitgebracht. Zijn nieuwste exemplaar "Fearless" (2018) krijgt lovende recensies en is een aanrader voor liefhebbers van pakkende heavy rocksongs.

Op zijn 18e verliet Gus G zijn hometown Thessaloniki  om te studeren aan het welbekende Berklee College of Music. Na een paar weken besloot hij om te stoppen met de opleiding om naam te maken in de Amerikaanse metal scene. In 1998 richtte Gus G de band Fireband op. In de jaren daarna speelde hij tevens in bands als Nightrage, Dream Evil en Mystic Prophecy. In 2009 ontving Gus G een bericht van Ozzy Osbourne in zijn mailbox. Enkele maanden later volgt hij Zakk Wylde op als leadgitarist van Ozzy’s band. Tussen de tours met Ozzy door staat Gus G met Firewind op het podium. Met deze band bracht hij maar liefst acht studioalbum uit. Gus G steekt zijn liefde voor de jaren ’80 niet onder stoelen of banken. Hij is geïnspireerd door gitaargoden als Steve Vai, Michael Schenker, Yngwie Malmsteen, Jimmy Page, Gary Moore en Paul Gilbert.

Voorprogramma

Maxxwell

Maxxwell is afkomstig uit Zwitserland en is momenteel bezig met hun vierde album. De band deelde eerder het podium met bands als U.D.O., Michael Schenker’s Temple Of Rock, Kissin ‘Dynamite en anderen. De bandleden omschrijven zichzelf als ‘down to earth’. Toewijding en hard werken, dat is wat bij deze gasten centraal staat.

https://maxxwell.ch/band/

Magical Heart

Magical Heart plant de zaadjes van zijn bestaan in 2014 als de band, nog onder de naam Quo Vadis, veelvuldig optreedt in de Duitse regio Beieren en zodoende een fanbase opbouwt. Als langzaam maar zeker genoeg eigen materiaal voor een langspeler begint te ontstaat, verandert de band zijn naam naar het internationaal beter klinkende Magical Heart. Hun debuutalbum “Another Wonderland” (2018) werd recentelijk uitgebracht via het Fastball Music label. De band neemt je mee op een reis met stevige rock vol fijne melodieën en catchy riffs!

http://magicalheart.de/