Gary Hoey Band

Gary Hoey Band

+ support Jonny Smokes
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 10,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 14,-
Bestel tickets

Informatie

In Europa is hij misschien niet zo bekend, maar in Amerika heeft gitarist Gary Hoey vele fans. Hij zit niet stil en heeft inmiddels al 20 albums op zijn naam staan. Zijn nieuwste plaat "Dust & Bones" (2016) bevat lekkere rock 'n roll en blues rock.

Gary Hoey werd in 1987 ontdekt door niemand minder dan Ozzy Osbourne en eindigde bijna in zijn band, maar die eer ging uiteindelijk naar Zakk Wylde. Begin jaren ’90 toerde Gary met zijn band Heavy Bones in Amerika. Hoey werkte in de loop der jaren samen met grootheden als Brian May (Queen), Joe Satriani, Kenny Wayne Shepard, Eric Johnson, Steve Vai, Peter Frampton. Met zijn versie van Focus’s ‘Hocus Pocus’ behaalde hij de charts en deze cover zorgde voor een grote stap in zijn solocarrière. In 2010 was Hoey was onder meer te zien in het voorprogramma van Jeff Beck tijdens zijn Amerikaanse tournee. In 2012 produceerde Hoey het album “Living Like a Runaway” van Lita Ford en ging tevens met haar op tour. Gary wordt gerekend tot de “Top 100 guitar players of all time”. Kortom, een gitarist die je zeker een keer live moet zien!

 

Voorprogramma

Jonny Smokes

Singer/songwriter Jonny Smokes is oorspronkelijk afkomstig uit Seattle en woont sinds enkele jaren in Nederland. Met behulp van effecten pedalen en diverse instrumenten staat zijn one-man-band performance als een huis.

https://www.jonnysmokes.com/pm