Freak Kitchen

Freak Kitchen

+ support Mark Bogert Band (Knight Area)
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:15
  • Voorverkoop: 18,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 22,-
Bestel tickets

Informatie

Het Zweedse experimentele rock trio Freak Kitchen, onder leiding van frontman en gitaarvirtuoos Mattias IA Eklundh, mengt het onverwachte van bands als Faith No More en Strapping Young Lad met geweldige vocale harmonieën à la King’s X. Ook de ziel van Frank Zappa ontwaart zich in de nummers van deze band. Het is niet voor niets één van de meest eigenzinnige en onafhankelijke rock/metal bands uit de afgelopen decennia. Twintig jaar na hun veelgeprezen album ‘Appetizer’ bracht de band in 2014 hun achtste studio album uit, genaamd ‘Cooking With Pagans’.

Freak Kitchen werd in 1992 opgericht in Gothenburg, Zweden. De band valt op door hun ongekende virtuoze spel, dat menig liefhebber van progressieve metal en progressieve rock zal aanspreken. Deze mannen weten energie, humor en creativiteit te combineren in een overweldigende live show. In 2008 stond Freak Kitchen als headliner op Fuel Great Indian Rock naast bands als Sahg en Satyricon. Naast Mattias IA Eklundh bestaat het trio uit bassist Christer Örtefors en drummer Joakim Sjöberg.

Voorprogramma

Mark Bogert Band (Knight Area)

Mark Bogert is vooral bekend als gitaarvituoos bij Knight Area. Eén van de grootste progressieve rockbands uit Nederland. In oktober 2014 verscheen het album “Hyperdrive”, het 5e studio album van deze band. Mark schreef een aantal compositie voor dit album. Begin 2014 kwam zijn eerste solo cd “A Story in Parts” uit, wat vanavond waarschijnlijk in zijn geheel gebracht gaat worden.

http://www.knightarea.com/mark-bogert/