Fischer-Z

×

Dit concert is verplaatst, dit is de nieuwe datum. Reeds gekochte kaarten blijven gewoon geldig! Let op: dit concert kan alleen plaatsvinden als alle maatregelen betreffende COVID-19 opgeheven zijn.

Fischer-Z

+ support The Arthurs
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 31,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 31,50
Bestel tickets

Informatie

Het ontstaan van de punk in de jaren ’70 was een oerknal veroorzaakt door intelligente excentriekelingen. De meeste van deze baanbrekende punkers zijn inmiddels ingekakt, maar niet John Watts, hart en ziel van Fischer-Z. Hij blijft uitgesproken, maatschappij-kritisch en uitdagend. Watts vindt dat je zo goed bent als je laatste prestatie, dus hij wil blijven bewegen en groeien.

Fischer-Z is een art-rock/new wave band die bekend staat om scherpe maar tevens poëtische teksten. In totaal omvat de 42-jarige carrière van de band 20 albums, speelden ze al meer dan 3000 concerten wereldwijd en verkochten ze meer dan twee miljoen albums. Het debuutalbum uit 1979; “Word Salad” is een cultklassieker. Het album “Going Deaf For a Living” bevat de single ‘So Long’ waarvan de clip veel te zien was op MTV. En het meest bekende album “Red Skies Over Paradise” (1981) barst van de klassiekers zoals ‘Marliese’, Vlak hierna ging Fischer Z uit elkaar, nadat de band nog op Pinkpop stond. Na een aantal soloprojecten blaast Watts Fischer-Z in 1987 nieuw leven in met nieuwe muzikanten. Met dezelfde gedrevenheid maken zij een aantal avontuurlijke en veelgeprezen albums, de meest recente heet “Swimming in Thunderstorms” (september 2019). Het is een veelzijdige plaat die de grootsheid van Fischer-Z onderstreept. Fischer-Z staat nog steeds voor een breed scala aan rock, waarbij de punk- en new wave-invloeden duidelijk aanwezig zijn. John Watts en co durven nog steeds provocerend en tegendraads te zijn!

Voorprogramma

The Arthurs

The Arthurs is een alternatieve/indierockband uit Rotterdam & Amsterdam, gevormd rond zanger/songwriter Robin den Drijver. De band onderscheidt zich door een eigen unieke stijl en geluid: melodieuze, dynamische, rauwe, mooie, agressieve, dromerige en altijd oprechte muziek. Zij brachten hun debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit in juni 2017 en ontvingen zeer positieve persrecensies. Den Drijver speelde bijna alle instrumenten op het album, begeleid door drummer Jetske Blonk. Een jaar later begonnen ze met het opnemen van nieuw materiaal in de studio, dit keer als een volledige band. Najaar 2019 brengt de band eerst twee singles en video’s uit met de Nederlandse actrice/zangeres Kiki van Deursen. In december 2019 keren The Arthurs weer terug naar de studio om hun tweede volledige album op te nemen, dat in 2020 wordt uitgebracht. Anno 2019 bestaat de line-up uit drummer Blonk, hoofdgitarist Dylano Hahury en bassist Jelle de Wit die zorgen voor een sterk live-optreden.

https://www.soundofthearthurs.com/
Bekijk programma