Fairport Convention

Fairport Convention

+ support Sunfire
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 27,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 29,-
Bestel tickets

Informatie

Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrockbands in de Europese muziekgeschiedenis. De band werd in 1967 opgericht en wordt gezien als de grondlegger van nieuwe folkbenaderingen en als ‘leverancier’ van spraakmakende folkmuzikanten waaronder, Iain Matthews & Southern Comfort, Sandy Denny, Steeleye Span, Trader Horne, Ashley Hutchings, Richard Thompson, Fotheringay, Dave Swarbrick, John Kirkpatrick en nog vele anderen.

De huidige bezetting bestaat onder andere uit oud-gedienden Simon Nicol en bassist Dave Pegg, die naast zijn ‘werk’ bij Fairport ook nog eens 15 jaar bassist was in Jethro Tull. Vanaf ’85 is violist Ric Sanders, afkomstig van Soft Machine, van de partij. In 1997 treedt een tweede violist toe in de persoon van Chris Leslie, die voorheen deel uitmaakte van de Albion Band. Multi-instrumentalist Leslie is bovendien kundig met bouzouki, bouzar en mandoline. Drummer Gerry Conway (Jethro Tull, Eclection, John Cale, Pentangle, Cat Stevens e.a.) maakt de band compleet. Fairport Convention is nog zelden buiten Engeland, maar hun live-reputatie is al die jaren onverminderd gebleken. Het eigen Fairport-festival in het Engelse Cropredy brengt ieder jaar meer dan 10 duizend bezoekers op de been om te luisteren naar de band en een schare aan steeds weer terugkerende voormalige leden van de band.

Voorprogramma

Sunfire

De band Sunfire heeft een geheel eigen repertoire en maakt nu al legende met hun Western Folk, een mix van americana, blues, roots en fiddle folk. Deze geweldige band is niet meer weg te denken op nationale en internationale podia. De troubadours van Sunfire brengen het publiek in beweging met hun unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Het zien van Sunfire komt met een waarschuwing, de muziek blijft in je hoofd hangen, en het plezier op het podium zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze unieke band. Wat je ook doet, Sunfire moet je live gezien hebben!

http://www.sunfire-music.com/
Bekijk programma