Encounter & Elizium

Encounter & Elizium

Symfonische rock en metal
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

Twee bands uit het symfonische rock en metal spectrum!

Ze zouden vorig jaar al een keer komen spelen in het Podiumcafé, maar moesten dat optreden wegens omstandigheden cancellen. Gelukkig kunnen we in de herkansing! Liefhebbers van melodieuze symfonische rock en metal worden van harte uitgenodigd om deze zondagmiddag een drankje te komen doen in het Podiumcafé en te genieten van deze twee bands!

Optredens van:

Encounter

De muziek van Encounter is te plaatsen in de hoek van de symfonische/progressieve rock, maar dan wel met een heel eigen geluid. De EP “A Brief…” die in 2016 is verschenen, bevat 5 nummers. De EP is een korte ontmoeting met, en een doorsnede van het repertoire van Encounter wat uit een totaal van ongeveer 3 uur aan zelfgeschreven nummers bestaat.

Encounter heeft zowel in 2017 als in 2018 op het Havenfestival mogen optreden, en dit is de kans om ze een live in het Podiumcafé te horen! De band staat, zoals gebruikelijk, garant voor een knallend optreden.
Encounter bestaat uit Gert-Jan van den Berg (gitaar en zang), Henk Weber (toetsen), Cees van Belzen (drums), Bert Geijteman (bas en synthesizer) en Michel Buis (gitaar en zang).

http://www.encountermusic.nl/

Elizium

Elizium is een heavy metalband opgericht in 1991 en afkomstig uit Zoetermeer. De band heeft inmiddels al meerdere succesvolle releases op zijn naam staan en speelt tijdens deze show de nummers van hun laatst uitgebrachte CD ‘Elysium’.
Naast invloeden vanuit bands als Lake of Tears, Tiamat en Paradise Lost creëert de band een sterk eigen geluid. Hun muziek wordt gekenmerkt door krachtige vocalen, stevige gitaren en melancholische en melodieuze elementen. De band beschrijft haar muziek als ‘dark rock’.

http://www.elizium.nu/
Bekijk programma