Diesel

Diesel

+ support Forever Saturday
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 20,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 24,-
Bestel tickets

Informatie

De Nederlandse rockband Diesel is terug van weggeweest. De band verwierf wereldwijde bekendheid met hun hit 'Sausalito Summernight' van hun debuutalbum "Watts in the Tank"(1980). Meer dan drie decennia later hebben originele leden Rob Vunderink en Mark Boon de krachten wederom gebundeld om nummers als 'Goin' Back To China', 'Down In The Silvermine' en natuurlijk 'Sausolito Summernight' nieuw leven in te blazen. Diesel werkt momenteel aan een nieuw album en de eerste single 'Like Hell I Will' is herkenbaar en heeft de vertrouwde Diesel sound.

Diesel werd in 1978 opgericht door ex-Kayak drummer Pim Koopman. De eerste bezetting bestond uit Mark Boon, Frank Papendrecht, Rob Vunderink en drummer Koopman. Diesel kent in de loop der jaren verschillende bezettingen. In 2009 overlijden Frank Papendrecht en Pim Koopman kort na elkaar, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de band. Rob Vunderink en Mark Boon houden echter het nalatenschap van Diesel in ere. Ze worden tijdens deze show bijgestaan door bassist Dave Bordeaux, toetsenist René Meister en drummer Ron van Elswijk. Dave Bordeaux kennen we van de Haagse rockband Billy the Kid. René Meister maakte jaren deel uit van ‘Het Goede Doel’ en schreef de nummer 1 hit ‘ Zelfs je naam is mooi’. Ritmewonder Ron van Elswijk maakt de band compleet. Diesel is ‘ready to hit the road again’!

 

Voorprogramma

Forever Saturday

Forever Saturday is een jonge rockband uit Den Haag. De band is geïnspireerd op oude helden zoals The Beatles en The Beach Boys, maar ook invloeden van bands als Blink 182, Green Day en The Red Hot Chilli Peppers zijn hoorbaar. De band was eerder in de Boerderij te zien onder de naam The Hague Idots.

http://foreversaturday.rocks/band/
Bekijk programma