Devon Allman Band

×

Let op! Op vertoon van uw ticket voor het concert van Walter Trout in de Boerderij (27 april) kunt u GRATIS het concert van Devon Allman & band op 30 april bezoeken. Uw ticket wordt bij de ingang gescand, bewaar uw ticket dus goed!

Devon Allman Band

+ Special Guest Leif de Leeuw Band
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 22,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 26,-
Bestel tickets

Informatie

Devon Allman, de zoon van muzieklegende Gregg Allman, is absoluut geen muzikant die op het succes van zijn vader heeft meegelift. De vergelijking met zijn vader is echter snel gemaakt door de kracht en het bereik van zijn soulvolle stemgeluid. Hij draait al meer dan twee decennia mee in de blueswereld en behaalde successen met zijn band Honeytribe en de Royal Southern Brotherhood.

Devon groeide op met de klassieke (rock)blues georiënteerde muziek van Santana, The Rolling Stones, The Doors en (uiteraard) The Allman Brothers Band. In 1999 formeert hij Devon Allman’s Honeytribe, één van de meest populaire bluesbands van die tijd. Vanaf 2011 maakt Devon Allman ook deel uit van de supergroep Royal Southern Brotherhood, een bluesrockgroep met o.a. percussionist Cyril Neville. Daarnaast heeft Devon een succesvolle solocarrière opgebouwd. Vlammende en slepende gitaarsolo’s in combinatie met Devon’s sterke zang zorgen voor kippenvel. Hij bracht onlangs zijn derde soloalbum “Ride or Die” (2016) uit.

Voorprogramma

Leif de Leeuw Band

“Wat goed is komt snel en is overweldigend”. Deze uitspraak is zeker van toepassing op gitarist Leif de Leeuw en zijn Leif de Leeuw band. Nog niet zo heel lang geleden stond Leif te boek als jong en veelbelovend, zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2014). Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène. Het repertoire van de band staat met beide voeten in de blues, maar boort ook andere genres aan. Eigenlijk destilleren ze hun sound uit decennia muziekgeschiedenis. Zowel invloeden uit genres als stevige rock, blues, soul, funk, fusion en singer/songwriter duiken op in hun songs.

http://leifdeleeuw.com/