Delain

×

Het optreden van support act Kingfisher Sky zal beginnen om 20:10 uur.

Delain

+ Kingfisher Sky
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:10
  • Voorverkoop: 25,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 26,-
Bestel tickets

Informatie

Delain behoort tot de absolute top van de symfonische rock en metal scene. Dat is de band niet alleen in eigen land, maar ook internationaal is het inmiddels een grote naam. Met talloze releases en grote internationale tours is Delain wereldwijd al meer dan tien jaar een gevestigde naam. Delain toerde met bands als Nightwish, Sabaton, Within Temptation, Kamelot en schitterde op festivals als Wacken, Graspop en Fortarock.

Delain werd in 2002 opgericht door ex-Within Temptation toetsenist Martijn Westerholt. De band is de afgelopen jaren in een sneltreinvaart gegroeid en geëvolueerd tot een hechte band. Delain heeft inmiddels vijf albums op hun naam staan. De bandleden werkten samen met prominente artiesten als Sharon den Adel van Within Temptation, Marco Hietala van Nightwish en vele anderen. Momenteel werkt de band hard aan de opvolger van hun laatste studioalbum “Moonbathers”. De release van deze nieuwe plaat staat gepland in 2019.

Voorprogramma

Kingfisher Sky

Kingfisher Sky, onder leiding van drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld, heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. De Haagse band is beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, Peter Gabriel, Pink Floyd en traditionele folkmuziek. Het gezelschap bestaat uit topmuzikanten met verschillende achtergronden. Op hun nieuwe album “Technicoloured Eyes” (2018) klinkt de band gevarieerder dan ooit.

http://www.kingfishersky.com/