De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

×

Wij houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM en de VNPF; veiligheid staat voorop. Daarom is deze show seated; er zijn solo- en duotickets verkrijgbaar. Let op: alleen voorverkoop tot 19:00 uur op de dag zelf en géén avondkassa

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

Een avond vol verhalen over muzieklegendes door popjournalist Harry de Jong
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 15,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: Geen avondkassa
Bestel tickets

Informatie

Een avond vol unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong, bijgestaan door Willem de Vries en muzikaal omlijst door Ivo Poelsma. Bij alle groten der aarde kwam de Jong backstage, in de hotelkamer of thuis op de bank. Hij verzamelde hoogtepunten in het zeer goed ontvangen boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’. In de gelijknamige voorstelling die hij maakt met Willem de Vries wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. De Jong put niet alleen uit zijn boek; ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen. Het boek is voor 22,50 (winkelprijs 27,-) op deze avond verkrijgbaar en Harry zal signeren!

Harry de Jong maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life (Revolver), OOR, Humo en de Australische Rolling Stone. Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Thake That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood. Een mooie anekdote is ook nog dat Joan Armatrading op een goede dag de Jong thuis opbelde om zelf een afspraak te maken voor een interview. Harry stond in de tuin stond te schoffelen en zijn vrouw antwoordde ‘dat het even niet uitkwam en dat ze snel zou worden teruggebeld’.. Het tekent zijn unieke reputatie.

Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor VARA/3FM. Tegenwoordig is hij het energieke gezicht voor Omrop Fryslân.

De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma die songs speelt die horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste Rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash.

Hoe ziet een ‘Corona-proof’-show er in de Boerderij uit?

Bekijk programma