Daniel Cavanagh (Anathema)

Daniel Cavanagh (Anathema)

+ support Scarlet Stories
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 17,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 19,-
Bestel tickets

Informatie

Daniel Cavanagh is de drijvende kracht achter de succesvolle Britse rockband Anathema. Zijn eerste soloalbum "Monochrome" (2017) krijgt lovende recensies. Het is een persoonlijk album dat je raakt.

De overeenkomsten met de muziek van Anathema zijn groot en de plaat bewijst hoe groot Daniel’s invloed binnen de band is. Er is ook een flinke rol weggelegd voor Anneke van Giersbergen (The Gathering). Daniel en Anneke zijn als jaren bevriend en hun stemmen sluiten naadloos op elkaar aan. Verwacht tijdens dit solo-optreden een verrassende combinatie van solowerk en nummers van Anathema en intense gitaarsolo’s!

Voorprogramma

Scarlet Stories

Scarlet Stories verkent de duistere plaatsen van de wereld in hun progressieve, eclectische muziek; het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens, sterk en rauw. Van origine wordt de muziek geschreven in akoestisch setting en werd de basis gelegd door Bram te Kamp en Lisette van den Berg (Ayreon, Karmaflow). Sterk beïnvloed door progressieve metal maakte het tweetal melancholische, akoestische verhalen. De verhalen die worden verteld gaan over de donkere zijde van de mensheid, emoties, onrecht, schoonheid en moord; geschreven om tot denken aan te zetten en gebracht met een indrukwekkende en dramatische live uitvoering.

http://www.scarletstories.nl/