Crashdïet

Crashdïet

+ support Maverick
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 17,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 19,-
Bestel tickets

Informatie

Na een radiostilte van enkele jaren maakt de Zweedse sleaze rockband Crashdïet een ware comeback. Na het vertrek van zanger Simon Cruz kondigde de band in december 2017 aan een nieuwe frontman gevonden te hebben in de veelbelovende Gabriel Keyes. Op oudejaarsavond werd hun nieuwe single 'We Are The Legion' uitgebracht. Invloeden van bands als Skid Row, Guns 'N Roses en Kiss zijn duidelijk hoorbaar.

Crashdïet werd in 2000 opgericht in Stockholm met als doel een revival van glam metal. Hun debuutalbum “Rest In Sleaze” (2005) werd meteen omarmd door de internationale sleaze community. Het bestaan van de band kent verschillende ups and downs. Zo toert de band als snel de wereld over en staat op grote rockfestivals als Sweden Rock. In 2006 pleegt de 25-jarige zanger Dave Lepard zelfmoord, zijn bandleden zijn in shock en de toekomst van de band staat op losse schroeven. Met goedkeuring van de familie van Lepard besluiten de muzikanten door te gaan onder de naam Crashdïet om de herinnering aan hem levend te houden.

Er volgen verschillende zangers, de band staat in het voorprogramma van Motley Crüe en Ozzy Osbourne en hun single “In the Raw” komt op nummer 11 van de Zweedse albums charts. Het succes lijkt niet te stoppen als hun album “The Savage Playground” (2013) wordt genomineerd voor een Zweedse grammy. Na een intensieve tourperiode ontstaan er spanningen binnen de band en in 2015 stapt frontman Simon Cruz op. Met frontman Gabriel Keyes is er een nieuw Crashdïet tijdperk aangebroken.

Voorprogramma

Maverick

Maverick is afkomstig uit Belfast. De band werd in 2012 opgericht en was eerder te zien in het voorprogramma van The Poodles. Hun nieuwe album “Cold Star Dancer” wordt in maart uitgebracht.

https://www.facebook.com/MaverickBelfastuk/