China Crisis

China Crisis

+ support WARE
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 29,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-
Bestel tickets

Informatie

De Britse pop/rockband China Crisis scoorde in de jaren '80 grote hits met nummers als 'Wishful Thinking', 'Black Man Ray' en 'Hanna Hanna'. Oprichters Gary Daly en Eddie Lundon komen voor deze show met een volledige band naar Nederland.

China Crisis werd in 1979 opgericht en is eigenlijk nooit echt uit elkaar gegaan. Hun debuutalbum “Difficult Shapes & Passive Rhythms” werd in 1982 uitgebracht en al snel door de media opgepikt. Ook hun tweede album “Working with Fire and Steel” is succesvol, maar hun derde album, “Flaunt the Imperfection” dat wordt geproduceerd door Walter Becker van Steely Dan zorgt voor hun grote doorbraak.

Voorprogramma

WARE

Het uit Nederland afkomstige WARE brengt een sound die je Crossover Electro Pop zou kunnen noemen. Een frisse mengeling van jaren 80 pop, Italo Disco, Brit Rock, New Wave en Electro.
WARE bestaat uit het trio Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. André en Bas ontmoetten elkaar meer dan 10 jaar geleden en maakte muziek onder de naam Tomorrow Starts. In 2017 kwam Eric de band versterken. Naast de optredens begonnen de heren ook uitgebreid te jammen in de studio. “Uit de jamsessies kwam een hele coole vibe voort doordat we steeds meer electronica begonnen toe te voegen”. Een jaar later, met hun intrek in de nieuwe studio, nam het creatieve proces een vlucht. “De songs schreven zich bijna vanzelf en de WARE sound was geboren“.

Bekijk programma