Blues op zondag met Stackhouse

×

Het is niet mogelijk om kaarten in de voorverkoop te kopen. Kaarten voor Blues op zondag zijn beschikbaar aan de dagkassa. Kaarten kosten 8 euro per stuk.

Stackhouse

Blues op zondag
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Dagkassa: € 8,-

Informatie

Stackhouse is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie. De inspiratie voor de naam van de band kwam van bluesman Houston Stackhouse, een inspiratiebron voor veel traditionele bluesmuzikanten die later naar Chicago verhuisden. Ondanks een vrij groot leeftijdsverschil tussen de bandleden, is er, getuige hun schijnbaar moeiteloze ensemble spel, geen sprake van een generatiekloof.

Machiel Meijers (zang / mondharmonica) en Willem van Dullemen (gitaar / zang) vormen de creatieve kracht achter de band en zijn verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het originele materiaal. Frontman Meijers is een showman met een energieke en rauwe stem, en zijn voornaamste harmonica invloeden Big Walter, Little Walter en beide Sonny Boy’s komen prominent naar voren in de door hem gepende nummers. Bert Post op drums en Fred van Unen op (contra)bas werk zijn als ritmesectie de solide basis voor de band. Ervaren rotten Van Dullemen en Post gaan nog terug tot het 1981 North Sea Jazz festival. Willem van Dullemen is nog steeds één van de meest smaakvolle blues gitaristen in het land en weeft zijn gitaarlijnen om die van de getalenteerde Emiel van Pelt (gitaar), die met virtuoze solo’s pronkt in veel nummers.

In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Het full length debuutalbum “Big Fish Boogie” werd uitstekend ontvangen door kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus “Bluesbeat Music”. Ook speelde de band live bij “Dr. Boogie”, nationale Belgische radio (RTBF’s Classic 21). Binnen een jaar na de release culmineerde e.e.a. in een optreden van Stackhouse op het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer. De afgelopen jaren waren ook goed voor de band, met optredens op festivals als het Kwadendamme bluesfestival, Brielle blues, Big Rivers en het bevrijdingsfestival in Wageningen. Stackhouse garandeert een aanstekelijke bluesparty, waarbij het lastig is om stil te blijven staan!

Bekijk programma