John the Revelator

×

Let op! Het is niet mogelijk om kaarten voor Blues op zondag in de voorverkoop te kopen. Kaarten kunnen vanaf 14.00 uur worden gekocht aan de dagkassa op de dag van het concert.

John the Revelator

Blues op zondag
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Dagkassa: 8,00

Informatie

John the Revelator is een Haarlemse bluesband, vernoemd naar een a capella uitgevoerde bluestraditional van Son House. 50 (!) jaar geleden ontstaan, toen het nog vijf jonge honden waren, wild van de blues en van Peter Green’s Fleetwood Mac.

De stompin’, swampin’& hard drivin’ live performance van de band slaat aan en het gaat al snel heel goed met John the Revelator. Na een aantal europese tournees volgt een dip: medio jaren ’70 gaat de band uit elkaar om een paar jaar later als herboren uit z’n as te herrijzen. De band raast door de jaren ’80 en ’90 met succesvolle nieuwe studio- en livealbums, waaronder ‘Cahow’, ter ere van hun 25-jarige bestaan.

Een halve eeuw na de oprichting is John The Revelator nog springlevend. De huidige bezetting is: Tom Huissen (zang, basgitaar), Frans ten Kleij (lead- en rhythm gitaar, mondharmonica), Cor Dijkhuizen (drums), Erwin Aubroeck (hammondorgel, piano, zang) en Paul Dammers (slide- en rhythm gitaar). Hun 50-jarige bestaan wordt volop gevierd, o.a. met de release van een luxe 4cd box met een prachtig fotoboek. De box bevat gloednieuwe opnames en nooit eerder uitgebracht materiaal.