Blind Ego + Subsignal

Blind Ego + Subsignal

co-headline show
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 19,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 23,-
Bestel tickets

Informatie

De progressieve formaties Blind Ego en Subsignal draaien beiden alweer ruim een decennium mee. Blind Ego is een project van gitarist Kalle Wallner (RPWL). Tijdens deze co-headline show brengt hij ook Sylvan bassist Sebastian Harnack mee. Subsignal was eerder te zien op festivals als ‘Night Of The Prog Festival' en 'Progpower'. Deze Duitse band combineert progressieve rock met AOR en metal.

Optredens van:

Blind Ego ft. Kalle Wallner (RPWL) & Sebastian Harnack (Sylvan)

Blind Ego is het soloproject van gitarist Kalle Wallner, bekend van de band RPWL. In 2005 besloot Kalle dat hij naast zijn werk met RPWL ook eigen materiaal wilde uitbrengen. Veel van zijn vrienden waren enthousiast over dit idee en dit leidde tot medewerking aan zijn project van John Jowitt, Tommy Eberhardt, Paul Wrightson, John Mitchell en vele anderen. In samenwerking met zijn RPWL collega Yogi Lang produceerde hij in 2007 zijn debuutalbum Mirror. Twee jaar later gevold door zijn tweede album “Numb” (2009). Beide platen ontvingen lovende recensies. Door het drukke schema van RPWL stond zijn solocarrière de afgelopen jaren op een laag pitje, maar op dit moment wordt er had gewerkt aan het derde Blind Ego album. Tijdens deze show wordt Kalle onder andere bijgestaan door bassist Sebastian Harnack (Sylvan).

http://www.blind-ego.com/BlindEgo/head.html

Subsignal

Subsignal werd in 2007 opgericht door voormalige Sieges Even leden Arno Menses (Vocals) en Markus Steffen (Guitars). De Duitse band heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Het veelgeprezen debuut album ‘Beautiful & Monstrous’ wordt in 2008 uitgebracht en meteen wereldwijd opgepikt door critici in de progressieve rockwereld. Arno en Markus beschrijven hun muziek met woorden als melancholisch, emotioneel, innovatief en melodieus. De progressieve inslag wordt gecombineerd met AOR en Metal elementen. In 2009 is de band voor het eerst live te zien op het ‘Night Of The Prog Festival’ in Duitsland. Het jaar daarop staat de band onder meer in het voorprogramma van de Canadese band Saga. In 2011 ziet hun tweede album ‘Touchstones’ het levenslicht en is de band te zien op het Progpower Festival. Op derde studioalbum ‘Paraíso‘ schittert Stream of Passion zangeres Marcela Bovio. Ook het meest recente album ‘The Beacons of Somewhere Sometime‘ (2015) is een juweeltje, innovatieve prog met klassieke invloeden.

 

http://www.subsignalband.com/