Bjørn Riis (Airbag) & Band

Bjørn Riis (Airbag) & Band

performing solo material and Airbag classics + support junXion
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 28,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-
Bestel tickets

Informatie

Bjørn Riis is bekend als leadgitarist en songwriter van de Noorse progressieve rockformatie Airbag. Hij heeft inmiddels ook een succesvolle solocarrière opgebouwd. De sympathieke gitarist bracht in 2014 zijn veelgeprezen debuutalbum “Lullabies in a Car Crash” uit. Ook opvolger “Forever Comes to an End” (2017) ontving lovende recensies. Bjørn zit niet stil en in februari komt een mini-album uit, genaamd "Coming Home".

Bjørn’s unieke gitaargeluid kenmerkt de intrigerende muziek van Airbag. Ook in zijn solowerk spelen heavy riffs en prachtige composities de hoofdrol. Bjørn is tevens een gerespecteerde gitarist binnen de internationale guitar community. Zijn blog wordt elke week door duizenden gitaarliefhebbers gevolgd. Zijn live band bestaat uit Airbag drummer Henrik Fossum, zanger/toetsenist Simen Valldal Johanssen (Oak), bassist Kristian Hultgren (Wobbler) en slaggitarist Ole Michael Bjørndal (Airbag/ Oak).

Voorprogramma

junXion

junXion is een epische progressieve rockband die de 70’s en het heden samenbrengen. De band is in 2010 opgericht en combineert verschillende stijlen, waaronder symfonische metal, fusion en ambient met onverwachte twists. De band bestaat uit toetsenist Martijn Hak, drummer Roel Trommelen, gitarist Maarten Jung en bassist Julian Haerkens.

http://www.junxion.eu/
Bekijk programma