Barrelhouse

×

Let op! Het is niet mogelijk om kaarten voor Blues op zondag in de voorverkoop te kopen. Kaarten kunnen vanaf 14.00 uur worden gekocht aan de dagkassa op de dag van het concert.

Barrelhouse

Blues op zondag
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Dagkassa: 7,50

Informatie

Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden.

Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

Een greep uit Barrelhouse’s wapenfeiten:
– 40 jaar dezelfde bezetting;
– Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012);
– Dutch Blues Hall of Fame (2012);
– Meer dan 15 albums, 1 DVD;
– Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi;
– Meer dan 2000 optredens;
– Edison Jazzism Publieksprijs 2017 voor album ‘Almost There’.

Lineup: Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Guus LaPorte (gitaar), Bob Dros (drums), Jan Willem Sligting (electric bass, double bass, accordeon).