Banned from Utopia

Banned from Utopia

The Music of Frank Zappa
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 26,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-
Bestel tickets

Informatie

In 2015 zou Frank Zappa 75 jaar geworden zijn. Hoog tijd om zijn enorme muziekcollectie nieuw leven in te blazen! En wie zouden dat beter kunnen doen, dan de ongelooflijke muzikanten hij zelf had aangeworven voor zijn band? Na een uitverkocht concert in 2014 is Banned From Utopia terug in Cultuurpodium Boerderij. Deze band bestaat uit voormalige leden van Frank Zappa.

Frank Zappa was één van de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw. Met meer dan tachtig albums is het werk van Zappa veruit het meest omvangrijk en veelzijdig van de hele rockgeneratie – en dat terwijl hij veel te vroeg overleed in ‘93. Twintig jaar na zijn dood besloten zes van Zappa’s originele bandleden zijn muziek te eren met de oprichting van Banned from Utopia. De band bestaat tijdens deze tour uit de originele Zappa-leden: zanger/gitarist Ray White, bassist en violist Tom Fowler (Captain Beefheart, Elton John), Robert (Bobby) Martin (Prince, Stevie Nicks), saxofonist Albert Wing (Diana Ross, Johnny Guitar Watson) en wordt gecompleteerd door gitarist Robbie Mangano (Mothers Of Invention, Sean Lennon) en drummer Joel Taylor (Stanley Clarke, Al Di Meola, Robben Ford).

Voorprogramma

FiftyII50

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Zappa powerduo FiftyII50, bestaande uit Senne Bergsma en Marcel Chretien. Deze band was in 2013 te zien als support voor The Grandmothers of Invention.

http://www.fiftyii50.com/
Bekijk programma