Band of Friends

Band of Friends

A Celebration Of The Music of Rory Gallagher + support Paardekooper
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 27,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 28,-
Bestel tickets

Informatie

Band of Friends is een must voor fans van Rory Gallagher en liefhebbers van bluesrock. De band werd in 2011 opgericht door de voormalige bandleden van Rory Gallagher: bassist Gerry McAvoy en drummer Ted McKenna en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel. Helaas ontvingen wij onlangs het treurige bericht dat drummer Ted McKenna op 19 januari plotseling is overleden. De tour van Band of Friends gaat wel door. Voorlopig neemt John Martin de plaats van Ted in.

In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Rory was een legendarische muzikant. Met zijn band toerde hij de wereld over en was overal ongekend succesvol. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Marcel Scherpenzeel groeide op met de muziek van Rory en dat is zeker te horen. Gerry McAvoy belooft dan ook:  “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”.

 

Voorprogramma

Paardekooper

Paardekooper is inmiddels geen onbekende meer in het Blues circuit. Naast zijn sublieme gitaarwerk beschikt Bas ook over een geweldige stem die je raakt.
Naast Bas Paardekooper bestaat de band uit een solide ritmesectie, gevormd door basgitarist André de Bruijn en drummer Roel van Leeuwen. De mannen spelen inmiddels alweer 10 jaar samen. Compacte bluesrock songs worden afgewisseld door subtiel uitgevoerde ballads waarbinnen het fantastische gitaarspel van Bas je tot tranen roert. Paardekooper staat voor energie, vuur in ieder optreden. Passie en muzikaliteit straalt van het podium af.

https://www.paardekooperband.com/
    Bekijk programma