Amplifier

Amplifier

+ support Awooga
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 19,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

Progrock, spacerock, alternatieve rock, grunge, stoner, psychedelische rock, hardrock, noem het maar op... Amplifier is een eigenzinnige band die al 19 jaar haar eigen koers vaart. De heren hebben inmiddels zes albums op hun naam staan. Het nieuwste exemplaar "Trippin’ With Dr Faustus" (2017) krijgt lovende recensies. De plaat bevat een tiental eigenwijze composities, die te samen een klinkend geheel vormen.

Amplifier werd in 1999 opgericht en is afkomstig uit Manchester. De band staat bekend om hun experimentele benadering. Amplifier steekt haar liefde voor bombastische rock niet onder stoelen of banken. Krachtige vocalen worden gecombineerd met strakke drumpartijen en verrassende gitaarriffs. Met hun album “Insider” (2006) zet Amplifier zich op de kaart. De plaat “The Octopus” (2011) is een soort briljante samenvatting van 40 jaar rockhistorie. Voor “Trippin’ With Dr Faustus” heeft de band drie jaar uitgetrokken en de plaat houdt de eigenzinnige status van de band volledig in stand. Mocht je Amplifier nog niet kennen en houd je van genre-overschrijdende rockgroepen? Dan is deze band echt een aanrader!

Voorprogramma

Awooga

Metal Hammer noemde Awooga ‘a hot new band of 2017’. Deze nieuwkomers gaan als een trein Awooga en combineren psych, prog, and stoner rock op een unieke wijze. Hun nieuwe album “Alpha” is uitgebracht op het Rockosmos label van Amplifier’s Sel Balamir.

http://www.awoogaband.com/
Bekijk programma