ABC (Uitverkocht)

×

Let op! Dit concert is volledig uitverkocht. Er worden geen kaarten meer aan de avondkassa verkocht.

ABC (Uitverkocht)

+ support 80s Dilemma
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 34,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 36,-

Informatie

Na de uitverkochte show van ABC in 2016 keert de band deze zomer terug naar Nederland. Martin Fry scoorde in de jaren '80 hits met nummers als ‘The Look Of Love’, ‘Poison Arrow’ en ‘All Of My Heart’. Het debuutalbum "The Lexicon Of Love" (1982) ging miljoenen keren over de toonbank. In 2016 bracht Fry een sequel van het succesvolle debuut uit. De toon op het album is volwassener, maar de conclusie blijft hetzelfde: de liefde regeert!

Martin Fry werkte op het nieuwe album samen met de Academy Award winnende componiste Anne Dudley die in 1982 ook de strijkpartijen op het originele album verzorgde. Door middel van haar arrangementen geeft zij ‘The Lexicon Of Love II’ het kenmerkende ABC geluid mee. Ook Rob Fusari (bekend van zijn werk met Beyoncé en Lady Gaga), filmcomponist Charlie Mole en Marcus Vere werkten mee aan het album. De productie is in handen van Gary Stevenson en Martin Fry. De videoclip van de eerste single ‘Viva Love’ is geregisseerd door Julien Temple in de Theatre Royal in Stratford East. Het betreft dezelfde locatie waar ABC ooit de promotievideo voor de single ‘Poison Arrow’ opnam in 1982. Julien Temple maakte in 1983 de film ‘Mantrap’ waar ABC een prominente rol in speelde.

Voorprogramma

80s Dilemma

Zeven doorgewinterde muzikanten nemen je mee terug naar de fantastische jaren tachtig. Van Prince naar Peter Gabriel, en via Stevie Wonder en Madonna naar Lionel Richie. 80’s Dilemma staat garant voor een liveshow die mensen niet snel zullen vergeten.