7 Miles To Pittsburgh

7 Miles To Pittsburgh

Exclusieve album presentatie + support Paardekooper
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 20,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

In 2017 bracht 7 Miles to Pittsburgh hun titelloze debuutalbum uit en kreeg lovende reviews in de Nederlandse en Europese rock-pers. Dit leidde tot een serie shows met Tyketto en een aantal grote festivalshows in de zomer van 2018. Geprezen als ‘de band om op te letten’ door gerenommeerde schrijvers en journalisten van het vak, verspilde de band geen tijd en begon te schrijven en het opnemen van hun tweede album, “Revolution On Hold“.

Zanger Andrew Elt is bekend geworden met de Nederlandse rockers en Atlantic Recording Artists Sleeze Beez en speelde daarna meer dan 40 shows per jaar met zijn Led Zeppelin-tribute, Physical Graffiti. Bassist Martin Helmantel en drummer Dirk Bruinenberg zijn veteranen van de Nederlandse progressieve rockscene. Ze speelden 17 jaar lang met de Nederlandse prog rockers Elegy. Gitarist Joris Lindner is een multi-instrumentalist en toerde met Nederlandse grunge rockers Komatsu. Remco van Zandvoort is een relatieve nieuwkomer in de muziekscene en leert en perfectioneert zijn vak als Piano, Hammond B3, Fender Rhodes, Moog en Melotron aan de beroemde Rock Academy. Hij speelt ook met Andrew in Physical Graffiti.

De presentatie is in handen van Kees Baars, bekend van o.a. Countdown Café.

Voorprogramma

Paardekooper

Paardekooper is inmiddels geen onbekende meer in het Blues circuit. Naast zijn sublieme gitaarwerk beschikt Bas ook over een geweldige stem die je raakt. Naast Bas Paardekooper bestaat de band uit een solide ritmesectie, gevormd door basgitarist André de Bruijn en drummer Roel van Leeuwen. De mannen spelen inmiddels alweer 10 jaar samen. Compacte bluesrock songs worden afgewisseld door subtiel uitgevoerde ballads waarbinnen het fantastische gitaarspel van Bas je tot tranen roert. Paardekooper staat voor energie, vuur in ieder optreden. Passie en muzikaliteit straalt van het podium af.

https://www.paardekooperband.com/