WEKELIJKSE COLUMN: Het verhaal achter de platenhoes

Maak kennis met muziekliefhebber Gerrit-Jan Vrielink! Vanaf deze week vertelt hij in zijn wekelijkse column ‘Het verhaal achter de platenhoes’ interessante details over platenhoezen uit het verleden.

“Hoe oud was ik? 15,16 jaar? Smoorverliefd op Liz Bruijn, het mooiste meisje van de klas. Van haar kreeg ik ‘The white YES-album’ in mijn handen geduwd. Niet direct muziek om op te schuifelen. Maar sindsdien was ik verkocht aan de progressieve en symfonische rockmuziek; Yes, Genesis, Pink Floyd, King Crimson, Caravan, Camel enzovoort.

Logisch dat ik 6 jaar geleden, toen mijn kinderen de deur uit waren, vrijwilliger werd bij ‘De Boerderij’ als stagemanager om al mijn muziekhelden nog eens live te ontmoeten. Inmiddels bezit ik een platenverzameling van zo’n 6000 LP’s. Niet alleen de muziek interesseert me, maar ook de platenhoes. Ware kunstwerken zijn het, en achter iedere hoes zit wel een verhaal of een pikant detail. Wist je bijvoorbeeld dat op iedere hoes van Kate Bush haar initiaal KT (KaTe) verborgen zit?

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Wie weet, hebben jullie zelf ook verhalen over platenhoezen die ik nog niet ken. Ik hoor ze graag. Stuur maar op, dan gebruik ik ze voor de nieuwe column!”

Volg de column via onze facebookpagina: Boerderij Cultuurpodium of lees ‘Het verhaal achter de platenhoes’ in onze nieuwsbrief. Wil je lid worden van de Boerderij nieuwsbrief? Schrijf je dan rechts onderaan op onze homepage in of stuur een mailtje naar info@boerderij.org, dan doen wij dit voor je.