War Babies

War Babies

Met El Fatso & Shit Machine
  • Doors open: 19:30
  • Start: 20:30
  • Presale: Gratis
  • At the door: Gratis

Information

War Babies is een nieuwe rock-formatie met ervaren muzikanten uit Den Haag. De naam van de band komt voort uit het feit dat ze zich, als een pasgeborene voelen, in de diverse oorlogen waar de wereld mee te kampen heeft: tegen drugs, ongezond eten, terrorisme en corruptie.

Frontman en liedjesschijver Freek Henkes laat zich inspireren door Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, Wolfmother, Black Rebel Motorcycle Club, Millionaire en Turbowolf. Denk aan zware gitaarriffs en melodieuze zanglijnen, ondersteund door diepe bas en technisch drumwerk. In hun genre blijven ze verrassen en laten zich niet in een hokje stoppen. De muziek komt voort uit hun passie om te creëren, met het doel om het rock genre te voeden.
Het internationale geluid van War Babies heeft ervoor gezorgd dat de televisiezender SpikeTV hun muziek al meerdere malen gebruikt heeft voor promotiedoeleinden!

War Babies is: Freek – Vocals, Guitars; Ronald – Guitars; Victor – Bass, Backing Vocals; Koen – Drums, Programming.

Support acts

El Fatso

El Fatso = Rock ‘n’ Roffa, post-punk meets stoner rock, met als bouwjaar 2016.
Tijdens hun debuut op Eendracht Festival 7.0 won El Fatso meteen de publieksprijs, en hun eerste single Rodion (2017) was een tijd lang het meest beluisterde nummer op Reddit. 2018 was voor El Fatso de grote sprong voorwaarts. Afgelopen zomer tourden ze langs de Spaanse kust en speelden ze shows in o.a Rotown en Gebr. de Nobel. Als klap op de vuurpijl verschijnt dit voorjaar hun debuut EP op vinyl.
El Fatso klinkt als Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Millionaire, en bestaat uit: Tom Schreuder op gitaar/zang; Lennard van den Akker op gitaar; Zeb Jonker op bas, Juriaan van der Graaf op drums.

http://elfatso.nl/

Shit Machine

Shit Machine is een power-trio dat invloeden heeft uit vele hoeken. In een donkere oefenschuur met zwoele kerstlampjes worden eindeloze jams omgesmeed naar de klappers die op de podia te horen zijn. De muziek kan worden beschreven met woorden als vuig, stevig en een hoop fuzz met hier en daar een ”trippy” gitaar geluid. Stoner-punk in de schimmige velden van de Bollenstreek!

Check Programme