Thrak (King Crimson Tribute)

Thrak (King Crimson Tribute)

& The Endless Floyd Sound (Pink Floyd Tribute)
  • Doors open: 19:30
  • Start: 20:30
  • Presale: Gratis
  • At the door: Gratis

Information

De basis bezetting van Thrak is gevormd begin jaren 90. Begonnen met technische metal, maar al snel kreeg Thrak een voorliefde voor een van de grondleggers van de progressieve rock: King Crimson.

Na een aantal jaren covers van King Crimson gespeeld te hebben is Thrak in 1998 gestopt, om het 15 jaar later weer op te pakken. Martin van Wijk, Roel van Gils en Jeroen Jansen werden na lang zoeken aangevuld met Mark Springer. Thrak was weer compleet! De passie voor King crimson is na al die jaren gebleven, maar Thrak richt zich nu op de periode ’72 t/m ’74 en probeert deze periode zo authentiek mogelijk weer te geven. Klassiekers als Starless, Larks’ Tongues in Aspic Part II, Fracture en 21st Century Schizoid Man zullen de revue passeren.

Line up: Martin van Wijk – Gitaar, Roel van Gils – Zang en Bas, Mark Springer – Toetsen, Jeroen Jansen – Drum

 

Support acts

The Endless Floyd Sound (Pink Floyd Tribute)

Tijdens een van de jamsessies eind 2013 bij Bar FF-Verderop in Nieuw Vennep) was het Luc Pieters die het idee opperde om het album Dark side of the Moon te gaan vertolken. Voor de jaarwisseling met 2014 was de Tributeband compleet en kon het muzikale project om Pink Floyd’s master piece Dark Side of the Moon zo goed mogelijk te coveren, beginnen. Natuurlijk spelen daarbij de originele geluidseffecten een vooraanstaande rol. Al snel smaakte het naar meer en werd het repertoire aangevuld met een van de vele golden Floydies.

Line up: Luc Pieters – Drums; Piet van Buuren – Bas; Johan Bakels – Gitaar; Mark Springer – Keyboards, special effects, vocals; Sophie Hempenius – vocals; Maurice van Deursen – Vocals, gitaar

Check Programme