Novatia

Novatia EP Release Party

Silhouette
  • Doors open: 14:00
  • Start: 14:30
  • Presale: Gratis
  • At the door: Gratis

Information

NOVATIA is een eigenzinnige Nederlandse band die door het combineren van progressive rock met jazz, funk en pop, duidelijk een unieke eigen sound heeft ontwikkeld. Soms sferisch en progressief, soms groovend en funky. Soms donker en dreigend, soms licht en zweverig, maar altijd herkenbaar als NOVATIA.

“Deze pure, ongecompliceerde muziek gaat van psychedelische rock naar jazz, funk en pop en creëert zo een interessante mengelmoes van stijlen”, “Qua composities legt de band de lat direct behoorlijk hoog. Deze mannen weten hoe je een nummer neerzet”, “Niet alleen is de plaat een prachtig werk, het is tevens een topproductie!”. Het zijn slechts enkele quotes uit de recensies van de in september 2015 verschenen debuut-EP “Remind you of yourself”. Nu, precies één jaar later, presenteert de band met gepaste trots de opvolger van deze EP in het muziekcafé van de Boerderij: “Reflection of thoughts”. De Nederlandse band Silhouette, die al jaren meedraait in de top van de vaderlandse progressive rock scene, zullen met een bijzondere, semi-acoustische set acte de présence geven als special guest tijdens dit event!

Support acts

Silhouette bestaat sinds 2005 en is ontstaan uit een groep vrienden met een gedeelde passie voor progressieve rockmuziek. Samen wilden ze verhalende en bezielde songs schrijven. Dat er chemie was werd al snel duidelijk, evenals het feit dat hun ideeën albumwaardig waren, ondanks de bescheiden ambities. En zo, met minimaal budget, zonder professionele studio en zonder label, was hun debuutalbum “A Maze” in 2007 een feit. In 2009 volgde een tweede album: “Moods”. Hun derde plaat, “Across the Rubicon”, verscheen in 2012 en oogstte wereldwijd enorm succes: uitverkocht binnen drie maanden, twee maanden lang de koppositie in de Progwereld hitlijst evenals een topnotering op een prominente UK Progrock retailwebsite.

2013 en 2014 stonden in het teken van een ambitieus concept album, getiteld “Beyond the Seventh Wave”. De plaat, geïnspireerd door o.a. het boek Papillon, vertelt het verhaal van een man die onschuldig is veroordeeld tot levenslange dwangarbeid en zijn verlangen naar vrijheid. Aan dit album werkten verscheidene gastmuzikanten mee, zoals toetsenist Ton Scherpenzeel (Kayak, Camel), cellist Ruben van Kruistum (Adeia), violiste Laura ten Voorde (Adeia), klarinettiste Tamara van Koetsveld (Dutch Royal Airforce Orchestra) en fluististe Mary O, die al eerder meezong en -speelde op Across the Rubicon.

http://www.silhouetteband.nl/
Check Programme