Niki Buzz Band

Niki Buzz Band

Rhythm & Blues, Rock & Soul
  • Doors open: 19:30
  • Start: 20:30
  • Presale: Gratis
  • At the door: Gratis

Information

De nieuwe Niki Buzz Band is gevormd rond de charismatische zanger/gitarist Niki Buzz. Niki Buzz, geboren en getogen in Louisville Kentucky (USA), kan bogen op een opmerkelijke carrière.

Met zijn rockband Vendetta tourde hij in de vroege jaren ’80 met o.a. Foreigner en Joan Jett. Daarnaast deed hij studiowerk voor artiesten als Anita Baker, Whitney Houston en Chaka Khan. Door een tour met blueslegende Curtis Knight belandde hij in Amsterdam en ging niet meer weg.

Tijdens een jamsessie ontmoette hij bassist Jan van Olffen, met wie hij onmiddellijk chemie had en met wie hij elke kans aangreep om samen te spelen. Jan’s credits strekken zich uit van Sister Sledge en Jan Akkerman tot Symfo Classics en Kayak, musicals als Cats (Duitsland/Oostenrijk), Tarzan (waar hij werkte met Phill Collins, the Lion King, Soldaat van Oranje en nog veel meer.

Via een nevenproject ontmoette Niki Sjoerd Rutten, een veelgevraagde drummer die gewerkt heeft bij vele nationale en internationale artiesten en shows, zoals John Helliwell (Supertramp), Kayak, Symfo Classics en Soldaat van Oranje.

De Niki Buzz Band speelt rhythm & blues, soul en rock in de stijl van Jimi Hendrix, Sly Stone en BB King. Dit mag je niet missen!

Check Programme