Déjà Vu

Déjà Vu

Tribute to Crosby, Stills, Nash & Young
  • Doors open: 19:30
  • Start: 20:30
  • Presale: Gratis
  • At the door: Gratis

Information

Déjà Vu is de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young Tribute band. De band schitterde recent o.a. op het Neil Young Festival in Zuidhorn, het Echoes of Woodstock Festival in het Paard van Troje en in de Grote Zaal van de Boerderij als opening act voor Fairport Convention.

De kenmerkende harmony vocals staan als een huis en alle grote hits komen voorbij, zoals Suite Judy Blue Eyes, Almost Cut my Hair, Teach your Children en Love the One You’re With. Maar ook het solo werk van Neil Young is goed vertegenwoordigd met o.a. Heart of Gold, Cinnamon Girl en Alabama. Daarnaast komt ouder werk van the Buffalo Springfield (For What it’s Worth, Mr. Soul) aan bod en worden ook nummers als Country Girl gespeeld, waar CSN&Y zich live nooit aan gewaagd heeft.

De band put uit een ware schatkist aan materiaal. CSN&Y hebben samen meer dan 500 nummers geschreven: van één stem met één gitaar in 4&20 tot bijna een orkest in Country Girl; van perfecte pop als Marrakesh Express naar de jazz van Crosby’s Déjà Vu; van een heartfelt love song als Our House naar de politiek in Long Time Gone en Ohio; van hippie dromen in Wooden Ships naar de duisternis van Revolution Blues. Zo ontstaat vanzelf een reis door de tijd in afwisselende sets waarin de acoustische liedjes een vanzelfsprekend rustpunt vormen. Door de drie leadvocalisten en diversiteit in de muzikale invulling, met een lap steel, een 12-snaar en harmonica en een Strat vs een Les Paul, op de puls van de dynamische ritmetandem, vliegt de avond voorbij. En omdat de leden van Déjà Vu zich minder uitbundig aan de drank & drugs hebben overgegeven dan hun helden, klinkt het allemaal even helder als krachtig.

Check Programme