Wille and the Bandits & Ruben Hoeke Band

Wille and the Bandits & Ruben Hoeke Band

(dubbelconcert)
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 18,- (excl. servicekosten)
  • Dagkassa: 22,-
Bestel tickets

Informatie

Het Britse trio Wille & the Bandits laat zich niet zo snel in een hokje plaatsen. Roots, Blues, Reggae, folk, wereldmuziek, maar ook classic rock en zelfs hier en daar toefjes metal. ook Ruben Hoeke is een bijzondere gitarist. Samen met zijn band staat hij garant voor een waanzinnige live performance. Tijdens dit dubbelconcert zullen beide bands een volledige show verzorgen.

Optredens van:

Wille & the Bandits

Je zou Wille & The Bandits qua bezetting een klassiek Brits bluesrock trio kunnen noemen, maar zeker niet de zoveelste doorsnee bluesrock band. Door het gebruik van niet alledaagse instrumenten is het drietal live een ware belevenis is. Ze werden niet voor niets tot “must see” gebombardeerd door BBC Radio 1 toen ze op Glastonbury speelden. Ze tourden o.a. met Deep Purple, Jon Butler Trio en hun unieke benadering van Rock en Blues werd o.a. geprezen door collega’s als Ian Paice, Joe Bonamassa en Francis Rossi.

http://www.willeandthebandits.com/

Ruben Hoeke Band

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door binnen- en buitenland. In 2004 richt hij zijn eigen ‘Ruben Hoeke Band’ op. 2016 was een opwindend jaar voor de ervaren gitarist/songwriter. Niet alleen is de samenstelling van zijn band veranderd (naast Ruben en bassist Paul Brandsen ook broer Eric Hoeke op drums en nieuw talent Lucas Pruim op zang), er is ook een nieuw album opgenomen. Op het vierde album van de Ruben Hoeke Band staan de bluesrock/R&B-wortels nog stevig in de grond, maar maken hardrock, soul en pop ook een groot onderdeel uit van het zompige en stampende totaalgeluid. Het levert pakkende en vlammende songs op waarin de veelzijdigheid van zijn spel en de zangkunsten van nieuwe ‘partner in crime’ Lucas Pruim goed naar voren komen.

http://www.rubenhoeke.com/