Steve Vai

Steve Vai - Masterclass

Masterclass + Special Guest Yasi Hofer & Band
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 51,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 53,-
Bestel tickets

Informatie

Inmiddels is het een fenomeen geworden, de ‘Steve Vai Masterclass’. Steve Vai behoort tot het selecte gezelschap levende gitaarlegendes. Hij heeft een onuitwisbare indruk op de gitaarmuziek gemaakt.

Vai heeft het shredden tot kunst verheven, was bij Frank Zappa de immer experimenterende gitarist, ging loos bij Alcatrazz, David Lee Roth en Whitesnake en maakte furore met de G3-tours. Zijn eigen albums zijn meesterwerken, ‘Passion And Warfare’ uit 1990 als doorbraak album, ‘The Story of Light’ uit 2012 als laatst verschenen plaat. Tussen 2005 en 2011 speelde hij bijzondere concerten met het Metropole Orkest en het Noord-Nederlands Orkest.

Voorprogramma

Yasi Hofer & Band

Yasi Hofer is ontdekt door niemand minder dan Steve Vai. De 24-jarige Duitse gitaarvirtuoos start op haar 12e met gitaarspelen en staat op haar 14e voor het eerst op het podium. Als haar Youtube video’s de aandacht trekken van Steve Vai, één van haar grote idolen, gaat het snel met de carrière van deze dame. Vai bekijkt al haar clipjes en volgt haar vorderingen op de voet. Als het moment volgens hem daar is, nodigt hij Yasi uit om samen met hem te spelen.Haar naam wordt genoemd in vele gitaarmagazines en al snel verwerft ze wereldwijde bekendheid. Samen met haar band deelt ze het podium met grootheden als UFO, Chris Thompson en Neil Young. De band bestaat naast Yasi uit bassist Steffen Knauss (Barry Robinson, Cecile Bonardi, Lee Mayall), toetsenist Simon Bamberger en drummer Christoph Scherer (Hellmut Hattler, Wolfgang Kehle). Een aanrader voor liefhebbers van gitaarhelden als Steve Vai, Joe Satriani en Jeff Beck!

https://www.yasihofer.com/
Bekijk programma