Stanley Clarke Band

Stanley Clarke Band

+ support Cour/Cour - Bois/Bois
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 31,- (excl. servicekosten)
  • Dagkassa: 35,-
Bestel tickets

Informatie

Viervoudig Grammy-winnaar Stanley Clarke is een levende legende. Hij wordt samen met Jaco Pastorius gezien als één van de meest gerespecteerde bassisten in de wereld van de jazz en fusion. Hij is de aartsvader van de ‘slap’-techniek op de basgitaar en ontketende in de jaren '70 en '80 een ware bas-revolutie met groepen als Chick Corea’s Return to Forever en The Clarke/Duke Project.

Stanley Clarke is een pionier in de wereld van de jazz. Zijn naam wordt in één adem genoemd met Victor Wooten en Marcus Miller, waarmee hij in 2008 onder de naam S.M.V de jazzwereld liet schudden. De carrière van deze basvirtuoos beslaat al meer dan vier decennia en hij heeft inmiddels tientallen albums op zijn naam staan. De band bestaat uit Stanley Clarke (Bass) Beka Gochiashvili (Piano) Cameron Graves (Keys) en Michael Mitchell (Drums).

Voorprogramma

Cour/Cour - Bois/Bois

Bird Award winnaar ‘Sir’ Pierre Courbois is één van de meest gerenommeerde Nederlandse jazz drummers. Samen met zijn zoon, bassist Barend Courbois (Blind Guardian, Vengeance) zal de inmiddels 76-jarige drummer hoogtepunten spelen uit zijn eigen carrière én die van Barend. Jazz rock en virtuositeit!

http://www.pierrecourbois.nl/
Bekijk programma